Fiat 500e La Prima

Pris fr. 409.900:-

Fiat 500e La Prima

Pris fr. 409.900:-

Fiat 500e – Utvecklad för staden

Nya kommande Fiat 500 la Prima kommer att produceras på en helt ny plattform som är designad för nästa teknologiska steg. Den kommer att säkerställa en konkurrenskraftig räckviddskapacitet och en imponerade autonom bilkörning jämfört med tidigare Fiat 500. För enkel och snabb laddning hemma kan du använda antingen snabbladdningsläget eller 500 Wallbox som inkluderas i köpet.


Säljare Fiat

Robin Ström
Sätra

Exteriör

Rymlig kupé

Interiör

Upp till 400km i stadskörning

Övrig information

Tar nästa steg för småbilar

Nya kommande 500 la Prima kommer att vara en av de första bilarna I sitt segment med autonom körning nivå 2. Det kommer att automatiskt kunna accelerera, bromsa, centrera fordonet mellan körfälten, läsa vägskyltar och föreslå hastigheter. Den kommer också att hålla full koll på fotgängare och cyklister tack vare sitt system 360° “Drone View”.

Fiat Co-driver

500 la Prima kommer att göra dina resor bekvämare på så många olika sätt. Först och främst kommer bilen att läsa vägskyltarna och föreslå vilken hastighet du bör hålla på vägarna. Sen när du har ställt in din föredragna hastighet och distans med knapparna på ratten, kommer systemet aktivt behålla hastigheten och distansen från fordonet framför dig när bilen färdas över 30 km/h – som en pålitlig medförare, alltid vid din sida.

 

 

Säkerhet

Nya kommande 500 la Prima kommer att vara utrustad med autonom nödbroms som hjälper dig undvika kollisioner med andra fordon, cyklister eller fotgängare upp till 130 km/h. Först kommer fordonet att varna dig genom ljud-och ljussignaler via förardisplayen och om inte föraren hinner reagera kommer systemet att bromsa bilen och förhindra potentiell kollision.

Håller dig vaken

Systemet till nya 500 kommer att upptäcka de första tecknen på trötthet genom att övervaka sidorörelser av fordonet och föreslå att föraren tar en paus. En ljud- och ljussignal kommer att kunna synas på förardisplayen.

Nödsamtal

Om olyckan skulle vara framme och krockkuddarna aktiveras kommer nya kommande 500 la Prima att automatiskt ringa ett nödsamtal till det Europeiska nödnumret 112. Din position och bilens status kommer att omedelbart att sändas till larmcentralen för snabbare hantering. Det kommer också att finnas en SOS knapp vid backspegeln inuti bilen för att ta emot hjälp så snabbt som möjligt.