Nya Kia Sorento

Pris fr. 469 900:-

Nya Kia Sorento

Pris fr. 469 900:-

Nya Kia Sorento – SUV utöver vanligheten

Med helt nya Kia Sorento bryter KIA ny mark och höjer standarden när det gäller utrymmen, praktiska egenskaper och effektivitet på deras största SUV. Med en kraftfull plug-in hybridmotor erbjuder helt nya Kia Sorento en rymlig & bekväm sjusitsig SUV fylld med moderna funktioner. Helt nya Kia Sorento kommer även erbjudas som diesel.


Säljare Kia

Anders Ek
Albyberg/Haninge

Generös & flexibel

Detaljrik Interiör

7-sitsig

Parkeringsassistans

Övrig information

Först som diesel sen som Plug-in Hybrid.

Första motoralternativet till Sverige blir dieselversionen och är beställningsbar redan nu. I slutet av året lanseras laddhybriden som kombinerar bensin- och eldrift.

Dieselmotorn är som tidigare på 2,2 liter, men är omgjord med bland annat ett nytt aluminiumblock som sänker motorns vikt med 19,5 kg jämfört med tidigare. Modifieringarna ger även något mer effekt, 202 hästkrafter, och höjt maximalt vridmoment till 440 newtonmeter.

Motorn är länkad till en 8-växlad DCT-växellåda (8DCT) och den blandade bränsleförbrukningen enligt WLTP är 6,9 l/100 km och CO2-utsläppet ligger på 179 g/km (preliminära siffror).

Den som vill dra husvagn, båtsläp eller hästtransport (och har rätt körkortsbehörighet) kan glädja sig åt att dragvikten ökat. Nuvarande Kia Sorento får dra 2 000 kg men det har nu ökats till 2 500 kg i den nya modellen.

Den snygga designen med skarpare linjer och en ny iögonfallande front ger ett självsäkert utseende – dessutom rikligt utrustad med exempelvis full LED-strålkastare, dödavinkelvarnare, värme i ratten och ett brett utbud av smarta UVO Connect-funktioner som via en app kopplar bilen till din telefon. Det är bara några skäl till varför helt nya Kia Sorento är en SUV utöver det vanliga.

 

 

Fokus på teknik & komfort

Helt nya Kia Sorento får en hög tekniknivå i standardutrustningsnivå, bland annat dubbla digitala skärmar med fokus på användarvänliga funktioner såsom en rad app-tjänster kopplade till telematiksystemet UVO Connect. Lägg därtill avancerade förarassistanssystem, exempelvis Blind-Spot View Monitor (Advance Plus) som visar rörlig bild av det som döljer sig i dödavinkeln på displayen framför föraren.

I Sverige kommer nya Kia Sorento lanseras i tre utrustningsnivåer; Action, Advance och Advance Plus. Modellen har nu öppnats för kundorder hos oss på Torvalla Bil.