Subaru – Äventyret börjar här

Subaru erbjuder marknadens säkraste bilar med symmetrisk fyrhjulsdrift och 3-års fri service på hela sitt modellprogram. Det är den perfekta bilen för dig som prioriterar säkerhet, framkomligheten och lever ett aktivt liv.

Att komma tryggt hem är den största lyxen
Subaru kompromissar aldrig med säkerhet, framkomlighet och funktion. Det bästa de har att erbjuda är standard i alla deras bilar. Det har byggt en unik relation mellan Subaru och deras kunder. En relation som dem är mycket stolta över. De har högsta lojalitet på marknaden och 15 år i rad har de varit topp 3 när det gäller Sveriges mest nöjda bilägare.

Mazda säljer vi på våra anläggningar i Haninge och Värmdö – Välkommen förbi!

Miljöalternativet XFuel

Vi erbjuder XFuel som tillval. Ett system som gör att bilen kan köras på både biobränslet etanol och bensin. Motorn klarar av valfri blandning mellan bensin och E85 och anpassar sig till den blandning som för tillfället finns i bränsletanken utan att föraren behöver göra något. Systemet kostar 15.000 kr, monterat och klart.

Vägtrafikskatten för en Subaru med XFuel är:

Outback        1.262 kr/år
Forester        1.174 kr/år
Subaru XV    1.119 kr/år

Alltid fyrhjulsdrift

En Subaru är alltid fyrhjulsdriven, medan de flesta konkurrenter kopplar in den andra axeln först när det är ”för sent”. Vårt unika system för att fördela kraften (Active Torque Split) gör att det i princip räcker med fäste under ett enda hjul för att du ska komma vidare eller ta dig loss.

Drivning på alla hjul gör också Subaru till en överlägsen dragbil. Den permanenta fyrhjulsdriften har gjort Subaru till favorit hos ägare med aktivt liv och fritid. Fråga vilken hästägare, fritidsfiskare, skidentusiast eller jägare som helst. För dem är bilen inte äventyret i sig, utan snarare verktyget för att ta sig till äventyret. Men – för oss är fyrhjulsdrift så mycket mer än så.

Världens säkraste bilar

Subaru bygger Världens säkraste bilar och har arbetat aktivt med högsta säkerhet i fokus sedan bilbyggarstarten 1958. Redan på 60-talet genomförde fabriken egna krocktester. Man var tidiga med eftergivlig rattstång och med Boxermotorns intåg säkerställde Subaru att drivpaketet trycks ned under bilen istället för in i kupén. Mycket av denna teknik har adopterats av andra och kan återfinnas även i konkurrerande bilmärken.

Subarus säkerhetsfilosofi bygger på fyra pelare. Primär säkerhet, aktiv säkerhet, passiv säkerhet och förebyggande säkerhet. Den primära säkerheten ligger i bilens konstruktion. Den aktiva säkerheten är system som byggts in för att göra bilen säker att köra. Den passiva säkerheten är de system som skyddar dig om olyckan skulle vara framme.

Alltid nöjda bilägare

En del köper bil utifrån vad grannarna kör. Andra köper för att färgen är fin eller för de många mugghållarna. Och så finns det vi som köper Subaru. Vi som läser tester, provkör, funderar och provkör igen. Vi som är petiga, svårflörtade och som sätter funktion och driftsäkerhet framför prestige. Att vi är den gruppen bilägare som är mest nöjda med vår bil, vår Subaru, säger väldigt, väldigt mycket.

AutoIndex är den ojämförligt största och mest omfattande bilägarundersökningen i Sverige. 2023 svarade över 17.500 privatpersoner på 100-talet frågor om sin bil, bilhandlare och verkstad. Under de senaste 17 åren har Subaru kammat hem hela 7 förstaplatser, 8 silver och ett brons.